Om Skjåk Trelast

Skjåk Trelast AS er spesialister på produksjon av brede gulvbord, veggpanel og annen trelast i malmrik, massiv fjellfuru.

Råvarene blir hentet fra Skjåk Almenning – En av Norges største private grunneiere. God tilgang på sentvoksende furu, som er malmrik, tett og massiv, gir oss mulighet til å produsere trelast med ypperlig kvalitet.

Malmrik fjellfuru er naturlig impregnert. Produktene fra Skjåk Trelast AS gir derfor et varig materiale med særpreg.

Trelast med spesialdimensjoner

Tilgangen til furu med ekstra god kvalitet har gitt Skjåk Trelast AS et godt grunnlag til å spesialisere seg på produksjon av ekstra brede furupanel og furugulv.

Vi produserer både standarddimensjoner og spesialbredder.

Muligheten til å produsere gulvbord og andre materialer med ekstra stor bredde, gjør Skjåk Trelast til en perfekt leverandør av trelast når du har et restaureringsprosjekt der du har behov for gulvbord og andre materialer med helt spesielle mål.

Flaggskipet blant trelastproduktene våre er et klassisk, ekstra bredt veggpanel: Skjåkpanel. Dette panelet blir produsert som veggpanel med skråkant og veggpanel med profil.

Et røft, ukantet villmarkspanel er også svært populært.

Begge typer furupanel er utviklet ved vårt eget sagbruk i Skjåk, og er i dag brukt i hus, hytter, turistbedrifter og andre bygg over hele Norge,

Vi produserer selvfølgelig også andre typer furupanel. Dette er noen av de andre produktene våre:

De fleste panelene kan leveres ferdigmalt eller ferdigbeiset.

Gammelt bilde fra Skjåk Trelast

Tradisjonsrike materialer i furu

Skjåk Trelast AS er en datterbedrift av Skjåk Almenning.

Sagbrukshistorien til Skjåk Almenning går mer enn 100 år tilbake i tiden. I dag drives et sagbruk med høvleri og impregneringsverk i industriområdet i Bismo, kommunesenteret i Skjåk.

Kvalitet og fleksibilitet har gått igjen helt siden sagbruket ble startet. Et bevisst valg av materialer, der vi gjør alt for å ta skikkelig godt vare på både trevirke og tradisjon, gjør at furumaterialene fra Skjåk har en ypperlig kvalitet.

Målet har vært, og vil alltid være, å lage eksklusive paneler og gulv med solide bruksegenskaper som passer godt inn både hjemme og på hytta, i møterom, offentlige bygg og hoteller.

håndbarking av tømmer

Vi leverer alt av trelast

Selv om Skjåk Trelast AS har spesialisert seg på produksjon av trelast av malmrik furu, kan vi også levere alt av andre trelastprodukter også, enten du er på utkikk etter gjerdestolper, ferdigbehandlet panel eller impregnert trelast.

Rask levering over hele landet

Vi ligger sentralt plassert midt mellom Oslo, Bergen og Trondheim – i hjertet av Breheimen og Reinheimen nasjonalparker.

Vi har egne transporter til østlandsområdet, Bergen og Trondheim, og hjelper deg gjerne med å frakte det du trenger – helt fram til døra di.