Ofte stilte spørsmål

Hvor tar dere trelast fra?
Vi bruker furu som er hentet fra Skjåk Almenning. Trelast fra Skjåk er malmrik og av svært god kvalitet.
Hva er malmfuru?
Malmfuru er furu som på grunn av sein vekst inneholder en stor andel kjerneved (malm). Malmfuru vokser stort sett i høyereliggende strøk, deriblant i Norges største nasjonalparkkommune, Skjåk. Malmfuru er naturlig impregnert, og har derfor en naturlig beskyttelse mot råte.
Må jeg ordne transport selv?
Det kan du selvfølgelig. Men dersom du ønsker det, kan vi ordne transport av det du bestiller - helt fram til byggeplassen om du vil.
Hvorfor koster noen av produktene mer enn hos enkelte store byggvarehus?
Prisene varierer etter kvalitet hos oss. Noen av prisene er lave, men på produkter med best kvalitet kan prisen oppleves som høy i forhold til hos andre. Det får du derimot igjen ved å få et kvalitet som står seg bedre over tid - og ikke minst fordi du får mindre svinn under bygging.
Kan dere levere ferdigmalt veggpanel?
Det kan vi gjøre. Alle slags veggpanel kan leveres ferdigbehandlet fra oss. Ta kontakt med oss for å få en oversikt over hvilke typer overflatebehandlinger og farger vi kan levere.
Hvordan kan jeg få kledningen på huset mitt til å se gammel og "grå" ut?
Dersom du vil ha en kledning som blir grå over tid, anbefaler vi at du bruker kledning som er laget av malmfuru. Malmfurukledning vil endre utseende over tid, og du vil oppleve variasjoner etter hvilke værpåvirkning de ulike veggene på huset har. Dersom du vil ha vegg som ser grå ut så fort som mulig, kan du bruke jernvitrol for å få effekten du ønsker.
Hvilke bredder har dere på gulvbord?
Vi har noen standarddimensjoner, men har en fleksibel produksjon. Ikke minst har vi mulighet til å lage ekstra brede gulvbord.
Hvordan bør jeg behandle tregulvet mitt?
Her er det smak og behag som bestemmer. Du kan fint la et tregulv være ubehandlet, bruke kun olje, lute det, vokse, beise, lakke, eller male det.