Ofte stilte spørsmål

Hvor tar dere trelast fra?
Vi bruker furu som er hentet fra Skjåk Almenning. Trelast fra Skjåk er malmrik og av svært god kvalitet.
Hva er malmfuru?
Malmfuru er furu som på grunn av sein vekst inneholder en stor andel kjerneved (malm). Malmfuru vokser stort sett i høyereliggende strøk, deriblant i Norges største nasjonalparkkommune, Skjåk. Malmfuru er naturlig impregnert, og har derfor en naturlig beskyttelse mot råte.
Hva er 3. sortering og hva er forskjellene på de ulike sorteringene?
Hos oss blir alt av høvellast sortert i enten Natursortering (1.-2. sort) eller 3. sortering (2.-3. sort). Natursortering er den beste sorteringen, det vil si de aller fineste produktene med minst feil i henhold til standard. Produkter som ikke fullt ut oppfyller kravene til Natursortering blir dermed lagt ut til 3. sortering. Produktet er fullt brukbart og er produsert av samme unike råstoff, men kan ha andre størrelser og type kvist, kvistutslag, sprekk og eventuelle andre moderate feil. Bord som ikke oppfyller kriteriene til hverken Natur- eller 3. sortering blir lagt ut i produksjon, og deretter benyttet til andre formål. 3. sortering er altså et rimelig og bærekraftig valg til deg som ønsker et unikt og litt røffere resultat på prosjektet ditt.
Må jeg ordne transport selv?
Det kan du selvfølgelig. Men dersom du ønsker det, kan vi ordne transport av det du bestiller - helt fram til byggeplassen om du vil.
Hvorfor koster noen av produktene mer enn hos enkelte store byggvarehus?
Prisene varierer etter kvalitet hos oss. Noen av prisene er lave, men på produkter med best kvalitet kan prisen oppleves som høy i forhold til hos andre. Det får du derimot igjen ved å få et kvalitet som står seg bedre over tid - og ikke minst fordi du får mindre svinn under bygging.
Kan dere levere ferdigmalt veggpanel?
Det kan vi gjøre. Alle slags veggpanel kan leveres ferdigbehandlet fra oss. Ta kontakt med oss for å få en oversikt over hvilke typer overflatebehandlinger og farger vi kan levere.
Hvordan kan jeg få kledningen på huset mitt til å se gammel og "grå" ut?
Dersom du vil ha en kledning som blir grå over tid, anbefaler vi at du bruker kledning som er laget av malmfuru. Malmfurukledning vil endre utseende over tid, og du vil oppleve variasjoner etter hvilke værpåvirkning de ulike veggene på huset har. Dersom du vil ha vegg som ser grå ut så fort som mulig, kan du bruke jernvitrol for å få effekten du ønsker.
Hvilke bredder har dere på gulvbord?
Vi har noen standarddimensjoner, men har en fleksibel produksjon. Ikke minst har vi mulighet til å lage ekstra brede gulvbord.
Hvordan bør jeg behandle tregulvet mitt?
Her er det smak og behag som bestemmer. Du kan fint la et tregulv være ubehandlet, bruke kun olje, lute det, vokse, beise, lakke, eller male det.