Skjåk Trelast var et naturlig leverandørvalg da idylliske Billingen Seterpensjonat ble bygget.

Billingen er en av de eldste seterstulene i landet. På begynnelsen av 1900-tallet åpnet et seterysteri der pensjonatet nå står. I tillegg til ysteri for setrene, var det kafedrift der veifarende kunne kjøpe smør, geitost og andre meieriprodukter.

Etter krigen ble ysteriet lagt ned, men kafedriften fortsatte. På begynnelsen av 50-tallet var det også slutt på kaféen, og bygningen ble flyttet. Besteforeldrene til dagens vertinne, Marianne Stensgård, fikk ta over den vesle ystebua på stedet.

dobbeltrom på billingen der en ser nye takåser og veggpanel i furu

Etter hvert arvet Marianne ystebua, og drømmen om å skape noe spesielt på Billingen kunne realiseres. Både Marianne og ektemannen Arnstein er opptatt av å ta vare på gamle tømmerhus, og et gammelt våningshus fra Skjåk fra 1800-tallet ble flyttet opp til Billingen.

I dag framstår Billingen Seterpensjonat som et fantastisk stoppested for alle veg- og fjellfarende. Gammelt og nytt er blandet med røffe tømmervegger og gamle møbler fra rundt 1900.

Skjåk Trelast er stolte over å ha fått lov til å bidra til å realisere et så flott prosjekt. Dette er noe av det vi har bidratt med:

  • Innvendig panel (Skjåkpanel) i taket
  • Alt listverk rundt dører og vinduer
  • Laftetømmer der det var behov for å bytte ut stokker
  • Spesialprodukter: alt av trelast til inngangspartiet